top of page

LED osvetlenie budovy

Aktualizováno: 3. 9. 2020

Často zákazník potrebuje efektne nasvietiť svoju budovu. Je potrebné, aby ju bolo vidieť aj zďaleka? Chcete ju použiť aj ako reklamný pútač? Alebo potrebujete na nej svetelný nápis, ktorý priláka oči okoloidúcich? LED osvetlenie to dokáže a k tomu omnoho viac.


Nasvietenie fasády


Ak potrebujete, aby Vaša budova vynikla a aby ju bolo vidieť už z veľkej diaľky, nasvietenie fasády je dobrý spôsob, ako ju zvýrazniť medzi tmavými smutnými domami.



Keď uš ste dali veľa peňazí za budovu, tak nech si ju aspoň všimnú - naša inštalácia v Estónsku

Pri efektovom nasvietení budov používame hlavne tzv. LED bary alebo LED tyče. Sú to hliníkové profily, do ktorých vložíme LED pásy alebo LED plošné spoje, ktoré sa následne zalejú silikónom, aby boli vodeodolné. Výhodou je, že tieto LED tyče je možné umiestniť akokoľvek – nie len horizontálne alebo vertikálne. To dáva hlavne architektom veľkú mieru variability, ako efektne nasvietiť budovu.



Bary alebo diskotéky


Bar alebo diskotéka by mala vypadať dobre. Hlavne ak naozaj potrebujete prilákať zákazníkov do Vašich priestorov, je potrebné, aby si ich najprv všimli. Na to je ideálne vytvoriť napríklad nejaký zaujímavý útvar, ktorý hneď priláka oko diváka. Tu je ukážka toho, čo sme robili pre diskotéky a bary v minulosti:



Vstup do baru ako sa patrí


Naša stará reklama - tú kľudne ignorujte, ale inštalácie pekné



Ťažko by si človek nevšimol takýto objekt pred Vašim barom alebo diskotékou - inštalácia nášho zákazníka z Maďarska

Samozrejme že tento svetelný efekt môže byť pripevnený rovno k budove, prípadne môže zvýrazňovať vstup do priestorov - záleží na fantázii Vašich architektov.




Chodby alebo vstupy do budov


Prvé, čo si človek všimne pri príchode do Vašeho sídla, je vstup. Ten by mal zodpovedať úrovni Vašej firmy a možno aj jemne ohúriť.



Inštalácia nášho zákazníka v meste Tokyo - vstup do luxusnej budovy



Ale kľudne môžete nasvietiť aj Vašu fontánu, alebo logo pred vstupom do objektu.


Takto sme nasvietili zaujímavý objekt v Saudskej Arábii - nebolo by to krásne pred Vašim sídlom?



LED logo firmy


Logo zvykne byť ústredným objektom na budove, ktorý si človek všimne. Malo by preto prilákať efektným designom a nasvietením. Toto sme napríklad robili na test pre zákazníka - vyplnenie písmena pomocou video LED hadov:


Digitálne LED písmená, ideálne pre logá firiem. Kvalita videa slabšia, ale nápad pekný...



Projekt nasvietenia budovy - aký je postup?


Samozrejme že vieme, že nasvietenie budovy je proces značne zdĺhavý. Ale netreba sa toho báť. Ideálne je začať rozhovorom s architektom, ktorý vymyslí umiestnenie svetiel. My Vám vieme vygenerovať cez náš špeciálny softvér náhľad, akoby Vaša budova mohla v budúcnosti svietiť:



Takto robíme vizualizácie nasvietenia


Následne sa vyberie vhodný typ svetla. Väčšinou navrhneme už spomínané LED tyče, alebo aj LED pixely (LED bodové osvetlenie).


Na základe toho Vám už vieme spraviť cenovú ponuku a po odsúhlasení začať s výrobou a samotnou inštaláciou osvetlenia.


Takže ak uvažujete nad tým ako oživiť Vaše sídlo, kontaktujte nás.

139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page