top of page

LED osvetlenie do bytu alebo domu

Aktualizováno: 8. 10. 2020

Čím ďalej viac sa LED osvetlenie začína používať aj v bytoch. Kedysi bolo určené len pre luxusne zariadené domácnosti, ale dnes už je to súčasť takmer každej bytovej jednotky. Typicky sa používajú na nasvietenie kuchynskej linky alebo ako LED žiarovky pre bežné osvetlenie. Farebné RGB LEDky však ponúkajú omnoho väčšie možnosti.



LED hady použité v obývačke



Najväčšie prednosti LEDiek


  • Nízka spotreba elektriny

  • Krásne farby, hlavne pri použití RGB LED hadov

  • Relatívne jednoduchá inštalácia

  • Pri použití digitálnych LED hadov skvelé možnosti efektného osvetlenia aj pre malé domáce párty



LED osvetlenie kuchynskej linky


Najčastejšie sa v domácnostiach stretneme s osvetlením kuchynskej linky. Typicky sa používajú LED hady, ktoré majú studenú bielu (tzv. cold white) farbu. Ale pre niekoho je naopak príjemnejšia teplá biela (tzv. warm white). Výhodou studenej bielej je, že nemení farbu objektov na ktoré svieti, preto je ideálna na prácu. Na oddych je skôr potom lepšia teplá biela farba.



Zvyčajne na nasvietenie kuchyne sa používajú teda len jednofarebné LED hady (hlúpe, ale svieti), pretože ty typicky nepotrebujete meniť farbu.




LED nasvietenie záhrady


Záhrady sú často ideálne na použitie LED svetiel. V noci je jednoducho krásne ak Vaša záhrada ožije svetlom. Takto sme napríklad testovali naše LED tyče v našich bývalých priestoroch:





LED osvetlenie obývačky


Tu už sa dá viac vybúriť. Najčastejšie si ľudia inštalujú LED hady, ktoré umožňujú menienie RGB farby. Tým si viete namixovať akúkoľvek farbu. My však máme radšej uletenejšie inštalácie. Predstavte si, že osvetlenie Vašej obývačky reaguje farebne na film, ktorý práve pozeráte.


Efektové osvetlenie obývačky pomocou Reactivo


Práve preto sme vymysleli špeciálny ovládač nazvaný Reactivo. Umožňuje Vám prenášať farebnú atmosféru z filmu na Váš strop, stolík, lampu alebo dokonca pohovku. Dokonca si viete aj sami určiť, ktorá časť obrazu sa má zobrazovať na ktorej svetelnej súčasti obývačky. Nazývame to obývačka na steroidoch :).


Samozrejme že tieto typy svetiel sa dajú použiť aj ako konvenčné osvetlenie. Jednoducho zmeňte farbu celej Vašej obývačky na červenú, bielu, alebo akúkoľvek inú RGB farbu.


Takto prebieha inštalácia svetelného podhľadu



LED osvetlenie fasád a domov


Často krát klienti uvažujú na nasvietení svojho domu. Zvyknú to chcieť hlavne firemní klienti, ale stretli sme sa už aj s domácimi používateľmi, hlavne počas Vianoc.



LED osvetlenie budovy - Estónsko




Osvetlenie pre hráčov - Reactivo


Práve pri počitačových hrách je ponorenie sa do atmosféry to najdôležitejšie. Na to je opäť ideálne použiť Reactivo.



Reactivo použité v počitačových hrách


Tu sa fantázii naozaj medze nekladú. Chcete nasvietiť Vašu nudnú IKEA lampu alebo knižnicu? Nie je problém. Chcete zobraziť energiu Vašej postavičky z League of Legends na Vašom stole? Jasné, ideálne.



Aké sú ďalšie možnosti LED stripov?


To naozaj záleží na Vašej fantázii. Nasvecovali sme už záhrady, chodby, schody, či dokonca tobogány. Prípadne chcete vylepšiť Váš kontajnerový dom?





Možnosti sú naozaj neobmedzené, takže sa tešíme na Vaše ďalšie uletené nápady. Zatiaľ rekordérom v tomto smere bol zákazník, ktorý chcel nasvietiť svojho koňa.


Áno, aj toto od nás chceli


Celkovo, uletené nápady máme radi, takže nám kľudne napíšte a uvidíme, či prekonáte naše najväčšie úlety. Prípadne si pozrite náš katalóg venovaný osvetleniu domácností.




87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page