top of page

Ako spraviť z auta LED obrazovku?

Pri reklamných inštaláciách ide hlavne o originalitu a aby ste zaujali diváka. Zmeniť auto na veľkú chodiacu LED stenu je definitívne spôsob, ako upútať.



Chevrolet Camaro je jedna z našich najobľúbenejších inštalácií. Klient (Red Bull) potreboval oživiť jeho súťaž v šmykoch na autách (drift) a tak kreatívni chlapci z 3Apes prišli s myšlienkou pokryť celé auto LEDkovými pásmi. Čo my na to? Jasné, nie je problém...

Príprava


Už len zrátať, koľko asi tak LED hadov budeme potrebovať bola celkom zábava. Auto nie je zrovna tvar, ktorý viete rozvinúť a virtuálne polepiť LED hadmi. Takže sme zohnali plány auta, nahodili ho do programu Corel DRAW a postupne pokryli každú časť pásikmi. Zrátali sme ich dĺžku, prirátali 10% na oblúky a dúfali, že to bude stačiť.


Takto sme sa ho rozhodli pokryť LED pásikmi


Inštalácia


Samotná inštalácia prebiehala v meste Jeddah (Džidda) v Saudskej Arábii. A musíme povedať, je tam dosť teplo. Hlavne keď Vám vo výrobnej hale zapoja vnútornú klimatizačnú jednotku spolu s vonkajšou jednotkou v tom istom priestore.


No ale dosť srandy, keď sme sa so zákazníkom dohodli na inštalácii, tak nám sľúbil čierne Camaro, do ktorého môžeme vŕtať a dva týždne na inštaláciu. Keď sme dorazili do Jeddah-u, dostali sme napokon biele prenajaté Camaro, ktorému sa nesmie nič stať a dobu inštalácie nám skrátili na jeden týždeň 😊. Bol to celkom frmol.


Našťastie už máme skúsenosti z iných LED inštalácií, takže sme zvyknutí, že termíny sa občas skrátia. Museli sme teda pracovať v noci 16 hodín denne, lebo cez deň bolo v priestoroch neznesiteľne. Samotné auto sme dokončili nad ránom, pričom v noci sme ešte cez Skype kameru robili mapping (akým spôsobom sa má video zobrazovať na aute). Kolega v Bratislave cez kameru navigoval, čo mu majú ukázať a tak to nahadzoval do ovládacieho softvéru.


Auto úspešne opustilo inštalačnú dielňu ráno v deň akcie. Celkovo bolo použitých na auto cez 20000 inteligentných LED diód (typ TM1809, čo je skoro to isté ako WS2811).


Celé "making-of" video o Chevrolet Camaro LED screen


Samotná show


V Saudskej Arábii sú veľkí fanúšikovia takýchto extrémnych športov, ako je „driftovanie“ (šmyky na aute). Takže celá akcia bola jedna veľká show, ale to, čo prišlo potom, čo „náš“ LEDkový televízor v tvare auta vybehol na dráhu nečakal nikto. Ľudia začali doslova šalieť, tribúnami sa ozýval obrovský rachot a ľudia skákali ako blázni. Musíme povedať, že to bolo veľmi príjemné – bolo to také zadosťučinenie po týždni nespania a stresu.


To bola show, keď to konečne vybehlo na dráhu


Stálo to za to?


Jednoznačne áno. Bola to jedna z najzaujímavejších, ale zároveň najťažších LED inštalácií aké sme absolvovali. Robili sme ju v čase, keď ešte ani náš ovládací softvér LED Strip Studio sme ešte nemali úplne vyladený. Práve takéto „crazy“ inštalácie však posúvajú vývoj produktov dopredu. Takže ak budete mať nejakú šialenú myšlienku so svetlom, ste u nás vítaní.



Naše krásne Camaro s celým realizačným tímom

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page